Observații făcute de studenți:
- Există mulți profesori care refuză predarea online. Soluție propusă: pe timpul verii, o parte din activitățile esențiale care se pot desfășura doar față în față să fie recuperate.
-
Studenții primesc prea multe sarcini pe care trebuie să le rezolve singuri, fără asistență din partea profesorilor.
-
Există activități care pur și simplu nu se pot face online, cum ar fi studenții de la facultățile de muzică sau cei de la facultățile tehnice.
-
Foarte mulți studenți și elevi sunt cu psihicul la pământ din cauza izolării, cu mintea în altă parte în timpul cursurilor, nu reușesc să asimileze nimic. Nu există o pregătire a profesorilor și studenților pentru situațiile numeroase de acest gen.
-
În facultățile tehnice, unde munca în laborator este foarte importantă, studenții spun că nu pot înțelege cursurile doar pe baza teoriei: „Putem învăța câtă teorie se dorește, până nu te confrunți cu partea de practică, până nu înțelegi fizic fenomenul este degeaba”. Soluție propusă: decalarea tuturor acestor activități după încetarea stării de urgență.
Observații făcute de elevi:
- Programul de predare este haotic și-i încurcă pe elevii care nu sunt obișnuiți cu disciplina: „Profesorii nu și-au făcut un program anume, așa cum era la școală, să zici că azi avem română, azi ne trimit temele la română. Trimit când se trezesc ei”.
-
Este foarte greu de controlat dacă elevii respectă disciplina în timpul orelor online: „Nu poți fii sigur că elevul e acolo și ascultă profesorul, pentru că mulți elevi opresc și camera și microfonul, iar așa își pot lăsa telefonul pe birou și să-și vadă de treabă”
-
Nu se fac cursuri la toate materiile: „de franceză n-am auzit nimic de când am terminat școala, engleză nici atât, religie la fel. Singurii cu care am păstrat legătura sunt profesorii care predau materii de bac”.
-
Există licee unde nu s-au organizat deloc cursuri online: „unii dintre profesori au decis să ne trimită niște materiale pentru bac, dar pe WhatsApp. Profesorii au avut o atitudine foarte indiferentă cu privire la toată situația asta”.
-
Nu toți elevii pot învăța singuri: „Eu singur nu am nici motivație, nici randament”. (sursa: hotnews.ro)
Platforma propusă de noi este oferită de LEW.RO si poate fi accesata la adresa: EDU.LEW.RO
Pentru a avea acces complet la cursuri va trebui să vă creaţi un cont pe acest site.
Este posibil ca unele cursuri să posede o “cheie de înscriere”, de care însă nu veţi avea nevoie decât mai târziu.
Iată care sunt paşii:
- Completaţi informaţiile din formularul Cont nou.
- Imediat, vi se va trimite un email la adresa furnizată.
- Citiţi emailul şi daţi clic pe link-ul pe care îl conţine.
- Contul Dvs. va fi confirmat şi veţi fi autentificat.
- Apoi, selectaţi cursul la care doriţi să participaţi.
- În cazul în care vi se solicită o “cheie de înscriere” – folosiţi cheia primită de la profesorul Dvs. Veţi fi astfel “înscris” la curs.
- Aveţi acum acces complet la curs. De acum înainte tot ce veţi avea de făcut va fi să introduceţi numele de utilizator şi parola (în formularul din această pagină)
pentru a vă autentifica şi avea acces la toate cursurile la care v-aţi înscris.
Mult succes!
Discover more from Asociația LUX INVICTA
Subscribe to get the latest posts sent to your email.