

Intr-un articol din cunoscuta revistă Business Insider, din 2018, se face o ierarhie a celor mai de încredere companii farmaceutice.
Din articol: “Pfizer are CEL MAI SCĂZUT SCOR AL INCRDERII, între companiiile farmaceutice, studiat de Reputational Institute, bazat pe percepția publică, prețuri și ospitalitate publică. S-a raportat că Pfizer s-a folosit de acțiuni de caritate pentru a masca o creștere a prețului unui medicament pt inimă (…) etc etc.


Anul 2012: Compania Pfizer a fost acuzată de către Departamentul de Justiție de conspirație și violarea Legii, practicării corupției cu instituțiile/țările străine (Foreign Corupt Practice Act) in legătură cu plăți nepotrivite făcute unor OFICIALI AI GUVENELOR, inclusiv unor angajați în PUBLICITATE și angajați in domeniul MEDICAL din țări ca China, Bulgaria, Croatia, Republica Cehă, Italia, Kazahstan, Rusia și Serbia, precum și membri unor comitete de achiziții, încercând să INFLUENȚEZE HOTĂRÂRILE DE GUVERN. Pfizer a admis că între 1997 și 2006 a mituit in valoare de 2 milioane de dolari angajații din guvernele țărilor amintite mai sus, câștigând in urma mituirilor un profit de 7 miliarde de dolari.


Publicație de FDA (Food & Drug Administration) din SUA, din 2008: “Compania farmaceutică Pfizer la începutul acestei decade a FALSIFICAT STUDII știintifice pentru a susține folosirea și pentru alte boli a medicamentului pt epilepsie – Neurotina, pe de cealaltă parte ASCUNZÂND REZULTATE DE CERCETĂRI care nu aprobau folosirea acestui medicament pentru alte boli.


Anul 2009: Departamentul de justiție anunță cea mai mare fraudă din istoria sistemului de sănătate al SUA – cea mai mare amendă penală impusă vreodată in Statele Unite.
Pfizer are de plătit 2,3 miliarde de dolari pt solutionarea raspunderii penale si civile care decurge din PROMOVAREA ILEGALĂ a unor medicamente.
Pfizer a introdus in mod ILEGAL 4 medicamente: Bextra; Geodon (anti-psihotic); Zyvox (antibiotic); și Lyrica (antiepileptic), in programele de sănătate aprobate de guvern, aceste medicamente neavând indicații medicale acceptate, prin urmare nefiind acoperite de aceste programe. De asemenea s-a dovedit și că Pfizer a oferit STIMULENTE FINANCIARE medicilor pentru a prescrie atat aceste medicamente precum și altele.


”Un grup de familii nigeriene acuză Pfizer că au fost introduse într-un program de testare clinică a unui medicament pt meningită pe copii, in 1996, FĂRĂ CONSIMTAMANTUL INFORMAT al părinților. Familiile acuză compania de violarea legii internaționale, regulilor federale și a eticii, in zelul său de a-și desfășura cercetarea.”
După un proces care a durat 15 ANI, Pfizer plătește despăgubiri de câte 175.000 dolari fiecărei familii a cărei copil a murit de meningită datorită experimentului medical la care au fost supuși, acesta fiind făcut fără consimțământul informat al parintilor.
De asemenea s-a descoperit și faptul că, pe parcursul procesului, Pfizer a angajat investigatori care să sape după fapte de corupție ale procurorului nigerian, într-un efort de a-l INTIMIDA și determina pe acesta să RENUNȚE la acțiunea legală împotriva companiei Pfizer.


În 2012: 10.000 de femei au intentat un proces după ce au dezvoltat cancer de sân datorită unui medicament produs de Pfizer (Prempro). Se astepta ca Pfizer sa plătească in jur de 1,2 miliarde de dolari pentru rezolvarea cazurilor la care medicamentul a cauzat cancerul. Decontările Prempro vin după șase ani de procese, în care mai mulți reclamanți au primit zeci de milioane de dolari, inclusiv daune punitive* pentru acțiunile producătorului de medicamente, acțiuni constând in ASCUNDEREA INFORMAȚIILOR DESPRE RISCUL de cancer de sân in urma utilizării medicamentului Prempro.
(*daunele punitive se concentrează pe pedepsirea făptuitorului, mai degrabă decât pe compensarea victimei)


Anul 1986: Pfizer a fost nevoită să retragă de pe piață o valvă artificială pt inimă după ce folosirea acesteia a dus la decesul a peste 300 de persoane. FDA a retras aprobarea produsului și Pfizer a fost de acord sa plătească despăgubiri in valoare de sute de milioane de dolari ca și compensare, după ce mai multe acuzații s-au adus împotriva ei.


Pfizer a plătit 273 de milioane de dolari pentru a soluționa peste 2.000 de cazuri în SUA, care au acuzat medicamentul Chantix (pentru tratamentul fumatului) că provoacă gânduri sinucigașe și ucigașe, autovătămare și tulburări psihologice severe. Pfizer a fost acuzată că în faza de TESTARE clinică a medicamentului a EXCLUS IN MOD NECORESPUNZATOR pacienții cu antecedente de depresie sau alte tulburări psihice.


In 2020, Peste 25.000 de procese au fost intentate mai multor companii farmaceutice printre care și Pfizer; plângerile se refereau la niște medicamente pe bază de testosteron (precum AndroGel sau Depo-Testosterone) a căror reacții adverse au constat în infarcturi, AVC-uri și cheaguri de sânge.
Discover more from Asociația LUX INVICTA
Subscribe to get the latest posts sent to your email.